Què són les bretxes de seguretat, detecció i classificació
4 desembre, 2018
0

El primer que hem de conèixer és el significat del que és una bretxa de seguretat, en el RGPD trobem la següent definició en el seu art.4.12 “tota violació de la seguretat que ocasioni la destrucció, pèrdua o alteració accidental o il·lícita de dades personals transmeses, conservats o tractats d’una altra forma, o la comunicació o accés no autoritzats a aquestes dades”.

La guia de l’AEPD ens orienta per realitzar la seva detecció, bé a través de les fonts internes de l’empresa, tals com un consum excessiu de memòria o disc en servidors, alertes generades per programari antivirus, entre unes altres. També es detecten a través de les fonts externes, per exemple, comunicació d’un incident per part de l’encarregat de tractament que ens presta un servei informàtic.

La classificació de les bretxes de seguretat podria ser:

  • Bretxa de confidencialitat: quan les parts no autoritzades o sense un propòsit legítim accedeixen a la informació. La gravetat dependrà del nombre potencial i el tipus de parts que hagin accedit a la mateixa.
  • Bretxa d’integritat: s’altera la informació original, podent ocasionar un dany a l’interessat.
  • Bretxa de disponibilitat: no es pot accedir a les dades originals quan es necessita.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Más info

Aceptar

L'actualitat al teu correu!

Afegeix-me a la llista de la newsletter:

 

L'informem que les dades personals que ens proporciona estan protegides d'acord amb la legislació vigent en protecció de dades de caràcter personal. El responsable del tractament és Abac Data Consulting SL, amb CIF: B25840356 i tractarà les seves dades per tal de realitzar la seva gestió comercial. Les dades proporcionades es conservaran durant cinc anys. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal. Vostè pot sol·licitar en qualsevol moment l'accés a les seves dades personals, així com a la seva rectificació, oposició i cancel·lació, per a això haurà de dirigir, indicant les seves dades pesonals, a Abac Data Consulting SL mitjançant el correu electrònic info@abacconsultoria.com

Politica de Privacitat

Accepto la política de Privacitat

El teu correu electrònic: